Mejja-Su

Dobrodošli u moj svijet interesovanja.


24.11.2012.

Što ti je dunjaluk

Malo sam previše zagriznula, pa se haman udavih.

Ljudi su tu da nešto rade, jer ako nešto ne rade onda su jako nervozni. Eh, pa sad je samo pitanje šta smo se to odlučili da radimo i onda radimo.
Ja sam se odlučila da puno toga uradim, ali to baš i neide tako kako sam mislila, jer granice postoje.
Treće dijete sam dobila. Jako mi je drago jer sam prije toga puno naučila, ali naučila iz svojih grešaka i iz knjiga... i malo interneta. Često sam se pitala zašto ljudi, najviše žene jer su one te koje odgajaju svijet, ne vole da šire znanje. Nisam toga puno znala, ni o domaćinstvu, ni o djeci, ni o braku, a savjete sam tražila.
Prvo dok sam savjete tražila primjetila sam da žene ne vole o tome da pričaju jer im prvo pane na um da želim da ih nekako zbog toga ponižim. Pokušala sam im objasniti da mi treba da stvari uspoređivam i da dolazim do informacija kako bi svoj život bolje uredila, ali džaba.
Tako ostadoh bez puno poznanica. Možda su ipak imale od prije loše iskustvo pa sve stvari zadržavaju za sebe... ne znam tačno.

I opet kontam sama kako i šta da radim da bi obaj dunjalučki život uredila kako je najbolje za mene i moju familiju.
U međuvremenu klonih koji put, ali idemo dalje. Ko zna šta je dobro za mene osim dragog Allaha s.v.a.

Jedna od meni dražih stvari koje su se desile jeste da su moje dvije starije cure u međuvremenu već 5 i 8 godina, tako da već možemo puno toga da zajednički radimo i razgovaramo.
Najljepše društvo. Društvo koje pazi kako se izražava, voli da uči i da napreduje i imaju tonu korisnih ideja. Tako da smo se našli i u mnogo kreativnih stvari kao i u kućnim poslovima. Divota.

Znam da nemogu promjeniti svjet, ali mogu  staviti  stvari na svoje mjesto sa svojom djecom u svojoj kući i tako radimo na kreativno-korisnim stvarima.

Naša zadnja zadeća je bila urediti akvarijum. Ribicama je generalka morala da pane, jer su se dugo kupale u kaljuži... stvarno su zaslužile pa smo tako i pjesak i namještaj skroz promjenili, ali i da paše sa našim dnevnim boravkom.
Ovo je najljepša slika novog ljubimca. Jako je brz pa ga je teško uslikati.Pozadine za akvarijum nemamo, jer nam se ne sviđaju kupovne. Izmislićemo inshAllah nešto da se kablovi nebi vidjeli.

Mejja-Su
<< 11/2012 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930