beats by dre cheap

Puding na svoj način

Nisam znala da se puding može napraviti i od namirnica koja gotovo svaka kuhinja ima.

Za puding vam je potrebno 75 gr čokolade po svom ukusu, dvije kašike škrobnog brašna, kašika šećera i pola litre mlijeka.

Škrobno brašno, šećer i malo mlijeka izmješate sa par kašika ledenog mlijeka. Ostatak mlijeka i čokoladu prokuhate. Kad prokuha dodate otopljeni šećer, škrob i mlijeko i eto ga. Još malkice mješate i uspete u zdjelice.

Jedite kako vam se više sviđa... ili toplo ili hladno.

[IMG]http://i725.photobucket.com/albums/ww260/MejjaSu/ostalo/IMG_3182-1.jpg[/IMG]


Ima još par stvari koje sam se naučila u toku ramazana. Npr. mlađa sestra mi je poklonila dvije saksije sa začinima. Ružmarin i pera od bjelog luka.

[IMG]http://i725.photobucket.com/albums/ww260/MejjaSu/ostalo/IMG_3183-1.jpg[/IMG]

Pera od bjelog luka su aromatična, ali ne tako jako kao sami bjeli luk. Ipak jelu daje lijep miris. I u salati je ukusan, a i u supi. Ne previše, tamam.

Sa ružmarinom sam pravila nešto novija jela.
Kruh  koji sam pravila sa ružmarinom nije ništa teže napraviti od ostalih kruhova.
U kilu brašna ide 14 gr suhe germe, soli i dvije kašike maslinovog ulja. Sve se dobro izmješa sa mlakom vodom i paziti da ne bude premecavo jer odmah ide u tepsiju (nema više namlađivanja, zato i dobro izmješajte tjesto). Tijesto rasporediti na što veći pleh koji ide u rernu, pomastiti sa maslinovim uljem i ostaviti da stoji sat vremena. Nakon sat vremena prstom izbocati rupe po njemu i poredati ružmarinove listiće i tako ostaviti pola sat. U međuvremenu ugrijati rernu na 250 stepeni C. Zatim ubaciti da se peče i smanjiti temperaturu na 220 stepeni C.

Peći ca. 30 min.

Namaz od ruzmarina

250 gr putera
šaka friškog ružmarina, listići
manji limun
4 kašike senfa
soli i bibera


Puter ostaviti da omekša na sobnoj temperaturi. U drugoj posudi izcijediti limun i dodati senf i sitno isjeckani ružmarin. Puter miksati dok ne bude pjenast. Zatim dodavati sok i sve skupa izmješati. So i biber.  Ostaviti da se ohladi.

U kombinaciji sa kruhom je odličan.

[IMG]http://i725.photobucket.com/albums/ww260/MejjaSu/ostalo/IMG_3173-1.jpg[/IMG]

Odlično mi dođe za sehur... i mislim da ću još koji put napraviti.

Pošto sam to smazala, sad jedem bobice koje mi je muž sa djecom danas nabrao. Sezona je pa navalite... opet dolazi hladna zima pa da smo jači od gripe i ostalih napasti.

[IMG]http://i725.photobucket.com/albums/ww260/MejjaSu/ostalo/IMG_3184-1.jpg[/IMG]


Mejja-Su
http://mejjasu.blogger.ba
15/08/2011 01:10